Εκδήλωση στη DETROP
Η αξιοποίηση της Μεσογειακής Διατροφής από το μάρκετινγκ
της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών
Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: ‘Η αξιοποίηση της Μεσογειακής Διατροφής από την ελληνική
βιομηχανία τροφίμων και ποτών για την προώθηση των προϊόντων της στις παγκόσμιες
αγορές – Η σημασία των τοπικών προϊόντων’, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 / 3 / 2001 και
ώρα 11.30΄, στο συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της 16ης DETROP.
Η εν λόγω εκδήλωση θα είναι business oriented και απευθύνεται σε στελέχη μάρκετινγκ και
εξαγωγών εταιριών τροφίμων και ποτών. Οι εισηγητές, θα αναφερθούν στην εμπειρία που
απέκτησαν, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετώπισαν, σε συγκεκριμένες προσπάθειές τους
να προωθήσουν ελληνικά τρόφιμα, ως αναπόσπαστο μέρος της Μεσογειακής Διατροφής..
Πιο αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από :
? Τον εκπρόσωπο του προέδρου της αμερικάνικης εταιρίας OLDWAYS Dan Giffornt:
‘Στρατηγική μάρκετινγκ για τη Μεσογειακή Διατροφή στην Αμερική.’.
? Το διευθυντή Υπηρεσιών Διατροφής του ΑΘΗΝΑ 2004, Γεράσιμο Φωκά.: ‘Σχέδια για την
αξιοποίηση των παραδοσιακών ελληνικών τροφίμων και ποτών κατά τη διάρκεια των
Ολυμπιακών Αγώνων’.
? Το μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Ε. Ματθίλδη Σάριζα: ‘Η εμπειρία του Σ.Ε.Β.Ε. από
προγράμματα προώθησης ελληνικών τροφίμων σε ξένες αγορές’.
? Το δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη: ‘Προσπάθειες προώθησης του ελληνικού λαδιού, ως του
σπουδαιότερου στοιχείου της Μεσογειακής Διατροφής’.
? Το διευθυντή του δικτύου επιχειρήσεων ΚRETANET Γιώργο Ανδρεαδάκη: ‘Οι εμπειρία
του δικτύου που δημιουργήθηκε για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό’.
? Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης Αντώνη Παναγιωτόπουλο: ‘Δράσεις που
υλοποιήθηκαν στον τουριστικό τομέα, για την εφαρμογή του ελληνικού διατροφικού προτύπου,
με σκοπό την προώθηση ελληνικών προϊόντων’.
? Τον εκπρόσωπο του Σ.Ε.Β.Ε. στην κοινοπραξία PROMAGRO Μίλτο Σταμπουλή:
‘Προοπτικές προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων’.
? Τον πρόεδρο του ΟΠΕΓΕΠ και εκπρόσωπο του Υπουργείου Γεωργίας, Γεώργιο
Αποστολίδη: ‘Η διαδικασία πιστοποίησης και ενίσχυσης τοπικών – παραδοσιακών αγροτικών
προϊόντων, στο νέο Αναπτυξιακό Πλαίσιο 2000-2006’.
Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού η HELEXPO, ο ΣΕΒΕ και η PROMAGRO. Στο τέλος
της εκδήλωσης θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, στο περίπτερο 12,
σταντ 14 της PROMAGRO, όπου παρουσιάζονται πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα, από
επιχειρήσεις και φορείς της Βορείου Ελλάδας.